GYIK

Gyakorlatilag bármit, ami a hatályos jogszabályokba nem ütközik, és különleges eljárást / felszerelést nem igényel. Azaz személyes holmi, alkatrész, jármű, elektronikai cikk, (akár élő állat is, ha a papírok és oltások rendben vannak, előzetes egyeztetés alapján)

Amit semmilyen esetben NEM szállítunk:

– Jövedéki termékek (azaz cigaretta, alkohol, üzemanyag)

– ADR hatálya alá eső anyagok (veszélyes, radioaktív, mérgező, robbanásveszélyes stb.)

– Undort keltő anyagok

– Olyan anyagok, melyek a többi csomagot beszennyezhetik, azokban (vagy a járműben) kárt okozhatnak

Mindenképpen kartondobozba vagy ládákba (műanyag, fém, fa) javasoljuk, a zacskókba – szatyrokba – zsákokba csomagolt holmi épségéért nem tudunk felelősséget vállalni. A dobozt megcímezni nem szükséges, azt felvételkor lezárjuk, és hivatkozási számmal látjuk el.

Kerékpár vagy motorkerékpár esetén érdemes rongyokat köré tekerni, hogy a fényezést óvjuk.

A járat indulási idejére kattintva a begyűjtési idők láthatóvá válnak. Természetesen begyűjtés előtt telefonon egyeztetünk.

Legkényelmesebb természetesen a készpénz, lehetőleg euróban. Forintban és fontban is lehetséges, de akkor sajnos a banki eladási árfolyamon kell elszámolnunk (azaz amennyit mi fizetünk a banknak, hogy euróban lássuk a végeredményt.). Az egyik kocsiban elérhető a bankártyás fizetés.

A járat indulási idejére kattintva a várható kiszállítási idők láthatóvá is válnak. Természetesen kiszállítás előtt telefonon egyeztetünk.

Az alapadatok, amire mindenképpen szükség van, hogy honnan (feladó telefonszámával), hová (címzett nevével és telefonszámával), és kb. mekkora csomag. Minden egyebet telefonon tudunk egyeztetni, ettől függetlenül az a legjobb, ha tudjuk a pontos feladási és lerakási címet (telefonszámokkal, esetleg e-mail címmel), és a csomag jellemzőit (darabszám, méretek, tömegek.)

error: